Acta de la reunió d’AMPA del Novembre de 2015

 ACTA DE LA REUNIÓ D’AMPA

18 de Novembre de 2015

S’inicia la reunió a les 21 hores en presència de 13 persones. L’ordre del dia és el següent:

1. Activitats 1r trimestre:

– Preparació Truitada 22 de novembre

– Preparació Cavalcada de reis

– Panera de Nadal

– Xerrades

– Reunions

2. Valoracions Casal curs 2014-2015.

3. Informacions. Horta vol Institut, .

4. Implicació pares nous.

5. Precs i preguntes

 1.    Activitats de primer trimestre:

 1.1. Preparació de la Truitada: Es el dia 22 de Novembre i l’organitza P5. Aquest any hi ha una variació i és que les famílies assistents podran votar el sabor i l’originalitat però la presentació la votaran els pares i mares de P5 que són els que reben les truites en perfecte estat i les veuen quan encara estan bé. Els de sisè també col·laboren amb la festa posant la barra de begudes i pastissos. En previsió del fred que ve han decidit canviar les proporcions de begudes: menys refrescos i més beguda calenta. També s’encarregaran dels gots de lloguer i del reciclatge de residus. Per comprar tot el necessari aniran al Gros Mercat i ja de pas faran la targeta de soci. També es mirarà de muntar els ordinadors a la porta del menjador per a aconseguir més adhesions a la Plataforma Horta Vol Institut.

 1.2. Cavalcada de reis:  Ja hi ha remolc i cotxe reservats. Ara s’ha de comprovar que les mides siguin adequades a la carrossa, perquè són mides molt específiques: mides del remolc, potència del cotxe, alçada de la bola on s’enganxarà la carrossa. També s’ha localitzat un generador. La persona que el lloga cobra 10 euros per portar-lo i recollir-lo. S’ha de mirar si és millor tornar-li el mateix dia a la nit o dies posteriors com el dia 7, etc. S’ha de mirar que aquest generador tingui potència suficient pels bafles, l’altaveu i per algun focus per donar més llum a la carrossa. El tema de les disfresses dels nens ja està tot preparat: van disfressats de pirates blaus. Es vol estampar les armilles i els mocadors del cap amb el disseny de la samarreta de la colla del Pirata i que sigui una activitat que facin els nens a l’Escola. De tot el procés de preparació es farà un dossier explicatiu per facilitar la feina als pares del curs següent.

1.3. Panera de Nadal: Ja està tot preparat. Es passarà un correu als delegats i als pares per indicar les dates i el funcionament del procés.

 1.4. Xerrades: Pel proper dia 25 de Novembre està previst fer la xerrada amb la dietista de l’Escola amb el títol de Sopem?

Des de la FAPAC ens demanen ser un centre per fer xerrades dirigides a les AMPES, nosaltres especifiquem que sigui a partir de les 18h. La primera que ens proposen fer a l’escola es sobre gestió d’AMPA. S’ha de proposar dies possibles.

 1.5. Reunions: S’ha de buscar una data per fer la segona reunió amb les classes de P3.

 2.    Valoració del casal d’estiu: Fa uns dies van arribar els ajuts i subvencions del casal d’estiu i ja s’ha pogut fer el tancament comptable. La valoració és molt positiva, un èxit a nivell de participació ara també es pot dir que a nivell econòmic ha anat força bé, tot i que s’han mantingut els preus.  En relació al Casal de setembre es veu clarament també la necessitat de gestionar amb més temps, ja que aquest any es va anunciar a l’Agost quan les famílies estaven de vacances i ja no es van assabentar i per tant, de fer la demanda.

 3.    Plataforma Horta vol Institut: Al llarg dels mesos d’Octubre i Novembre, diferents grups de membres de la Plataforma han anat als Consells de Barri. Malgrat que la població que assisteix a aquests consells no és gaire semblant a nosaltres es van mostrar molt receptius amb la nostra demanda. També hi van anar els Regidors de Districte que ofereixen resposta als problemes que plantegen els veïns. La Regidora recolza la proposta que es va fer i ara planteja anar al Consorci d’Educació. Així que ara, s’està a l’espera de la data per la reunió, però fins que no s’aclareixi a nivell polític els càrrecs que hi ha, tocarà esperar. També es preveu anar al Consell Escolar de Districte perquè hi son els representats dels diferents instituts de la zona com Vall d’Hebron, Josep Pla i altres i així es fa divulgació de la plataforma. A mig termini, es proposa fer una activitat per donar a conèixer el nou institut i aprofitar per a que els futurs alumnes facin una mena de pre-inscripció. També, s’ha de desenvolupar el projecte educatiu, buscar gent que hi participi…

 4.    Implicació pares nous: Des de la comissió d’extraescolars s’està començant a fer les reunions de les diferents activitats i ja van apareixent els primers pares delegats d’extraescolars. Una feina que s’està acabant d’arrodonir és definir bé l’objectiu i les funcions d’aquests pares delegats. S’ha de redactar un escrit propi de cada extraescolar i es proposarà fer reunions amb monitors i pares delegats per parlar del tema.

 5.    Precs i preguntes: Sobre el tema de la pintura del mur del pati, en Turu ens ha comunicat que té l’agenda tancada fins al mes de Juny. Cal tenir en compte que aquella àrea ha d’estar pintada de blanc abans de fer el mural. Es considera factible poder realitzar-ho al Juny, fa millor temps per treure els nens a pintar al pati i encara que acabat l’escola es faria la convocatòria. Guanya molt pes l’opció d’esperar en Turu. A més es va parlar amb l’Adrià Cervera (la persona que fa l’extraescolar de dibuix) per involucrar-lo en les activitats de millora del pati, però encara no ha donat resposta a la proposta que se li va fer.

Sobre el tema de la reforma de la cuina, ja s’ha enviat l’escrit sol·licitant que vingui algú del Consorci a estudiar què cal i què es pot fer. S’està esperant a veure com es resol el tema.

Es valora també el tema de la Castanyada. Es remarca la necessitat d’assegurar que tot el necessari per fer les castanyes estigui preparat per al dia que es convoca els pares, ja que aquest any no estaven preparades ni les castanyes ni les paperines. Es suggereix també l’opció d’adquirir una nova barbacoa per coure les castanyes ja que amb una sola s’ha de posar molt foc per coure-les a temps i llavors es cremen.

La comissió del Pirata Cala Mare ha continuat tirant endavant projectes. El dia de la Castanyada el Pirata va participar de la festa i va entregar a les classe d’Educació Infantil uns sobres amb una carta i un pòster de regal del Pirata Cala Mare, per part de les mestres es valora positivament aquesta participació. També, s’estan preparant tres titelles del Cala Mare, una per cada nivell de parvulari. Per més endavant, s’ha pensat des d’aquesta comissió fer per la porta de vidre de l’entrada d’infantil un ninot de goma eva amb el dibuix del Pirata per comunicar refranys, endevinalles, convocatòries, etc. que puguin ser d’interès pels nens i nenes d’aquest cicle.

Es dona per finalitzada la reunió a les 23, 30 hores.

 

Comments

comments