Acta de la reunió d’AMPA de Gener de 2016

Comença la reunió a les 21 hores, en presència de 12 persones. L’ordre del dia és el següent:

 1. Valoració Panera

2. Valoració Cavalcada de reis

3. Activitats 2n trimestre:

– Sortida gegants Santa Eulàlia

– Dies de portes obertes

– PHorta Solidària

– Botifarrada

4. Seguiment de les novetats i el treball de cada Comissió.

5. Horta vol Institut, .

6. Precs i preguntes

1. Valoració de la panera de Nadal: Aquesta segona edició ha estat també un èxit. S’han recollit un total de 912,41 €. Queda pendent presentar el balanç final perquè no ha donat temps de preparar-lo per aquesta reunió.

2. Valoració de la carrossa de Reis: La valoració és molt positiva. Es remarca com a fet molt positiu que es van aplegar totes les famílies de 2on. per muntar i desmuntar la carrossa. El material, tant pròpiament de la carrossa com les disfresses, està guardat al soterrani. S’ha fet diverses millores a la carrossa, com ressaltar les lletres, les algues, augmentar la potència de llum, etc, tot de cara a que llueixi més. Com a pega, que també es va poder solucionar amb facilitat, és que segurament degut a aquest augment de la potència de la llum del transformador es van quedar sense benzina abans d’acabar el recorregut . De cara a l’any vinent es proposa fer algun tipus d’acompanyament per fer la carrossa més vistosa. Una opció és que tothom de l’Escola que es vulgui apuntar pugui aprendre una petita coreografia que pot preparar algun dels monitors i fer de comparsa. La Silvia guarda el document on s’explica detalladament el procés de muntar i desmuntar la carrossa.

3. Activitats de segon trimestre:

3.1. Cercavila de Santa Eulàlia: A hores d’ara encara no han enviat el formulari per inscriure’ns.

3.2. Portes obertes: Ja hi ha data per les jornades de portes obertes. Seran els dies 24 i 27 de Febrer i 3 de Març. De cara a la jornada de portes obertes de dissabte 27 de Febrer es muntarà tota la festa amb els gegants i capgrossos, xanques, estampació de samarretes del Pirata Cala Mare, taller de tabals amb llaunes i gralla, etc. Es contactarà amb el taller de gralla del Centre Cívic de Can Travi per a que col·laborin amb nosaltres.

3.3. PHorta Solidària: Es el dia 21 de Febrer. Estem inscrits com a centre col·laborador, però encara no ens han convocat a la reunió. Cal recollir menjar i fer difusió de l’obra de teatre que preparen a través dels cartells que ells mateixos envien.

3.4. Botifarrada: Es el dia 13 de Març, Diumenge.

4. Reunió a l’Escola sobre els Instituts: Aquest any la reunió amb els directors dels instituts adscrits es farà el dia 28 de febrer. L’objectiu és explicar que és la secundària, únicament. Es fan molt aviat perquè el calendari ho marca així, però les portes obertes dels instituts són cap al Març i aquí cada institut explicarà el seu projecte.

5. Horta Vol Institut: Es va realitzar la reunió amb el Consorci. La idea de l’Institut els va semblar molt interessant però no hi ha pressupost per dur-lo a terme. Hi ha projectades altres escoles i instituts, per tant, el nostre no té lloc. Tot i que es reconeix la necessitat de crear un altre centre, proposen que siguin els pares i mares qui s’encarreguin de defensar el projecte davant la resta d’instituts. Evidentment, els pares no hi estan d’acord. Es farà una altra reunió per continuar pressionant.

6. Xerrades FAPAC per les AMPA’s: El dia 4 de Febrer n’hi ha una al Mare Nostrum. La FAPAC s’encarrega de fer la difusió i de tot, l’Escola només hi posa l’espai i els mitjans.

7. Venda de buffs: Es posarà la parada per vendre’ls coincidint amb els berenars de sisè. Es confeccionarà un llistat de persones que es puguin encarregar de la parada. Ja que aviat hi haurà sortida del pirata es planteja l’opció de vendre també mocadors negres de la colla.

8. Treball de comissions:

8.1. Extraescolars: Les actuals responsables estan organitzant la informació i penjant-la al núvol per que si es dona el cas de que deixen la comissió que els següents en fer-se càrrec no hagin de començar de zero i puguin continuar. Hi ha algun problema amb el càrrec de pares delegats d’extraescolar, perquè o acaba de quedar ben definida la funció ja que cada extraescolar té uns requeriments específics. També s’està preparant l’enquesta de satisfacció amb les extraescolars. Hi haurà dues novetats. Com fa un temps un pare va preguntar si era possible iniciar el servei d’acollida matinal a les 8, s’aprofitarà per sondejar les famílies i, si es veu que hi ha prou famílies interessades com per a que surti rendible, s’ampliarà l’horari. I d’altra banda es sondejarà la possibilitat d’obrir la biblioteca de l’Escola fora de l’horari lectiu. S’ha de mirar disponibilitat d’horaris, compromís de les famílies, etc. Es planteja com una extraescolar més a la que els nens s’hi ha d’apuntar, amb una quota, uns horaris… S’ha de demanar permís a l’Escola.

8.2. Menjador: De cara a cobrir el lloc de cuiner que queda vacant es va obrir un procés de selecció de personal. S’han rebut un 20 currículums. De tots, se n’ha fet una selecció i queden tres com a prioritaris i dos en reserva. S’ha de fer les entrevistes pertinents per acabar de decidir. Es planteja el tema de l’aprofitament de tot el temps del migdia per fer deures. Es veu que els grans tenen molts deures i aquesta estona del dinar tan llarga es podria aprofitar per anar avençant. Se li proposarà a l’Adrià començar a provar amb els de sisè durant un mes a veure si funciona, marcant dimarts o dimecres. Si funciona es pot ampliar. D’altra banda, sembla que s’ha trobat una solució al tema de les galetes que es dona a les classes d’educació infantil a mig matí  que havia suposat queixes per part d’algunes famílies. A partir d’ara, als nens de P3 i P4 se’ls donarà bastonets de pa i cereals i la fruita dels divendres. La despesa correrà al 50% entre AMPA i Escola. Els de P5 portaran esmorzar de casa per menjar al pati. El tema de la fruita de P5 s’està negociant amb l’Escola. En breu es posarà en marxa aquesta proposta.

9. Festa de l’Escola: Tot i que encara queda molt, s’ha de començar a mirar el tema de l’inflable, ja que el repartiment es fa en unes dates molt concretes i hem d’estar atents per aconseguir un que estigui bé. Una mare s’encarregarà d’aquest tema.

10. Sopar de sisè: Es farà el dia 17 de juny. Tots els alumnes estan preparant una obra de teatre musical, amb l’Álvaro, per a representar-la davant dels pares a final de curs. Des del mes de Gener han començat a assajar en horari lectiu.

La reunió es dona per finalitzada a les 23 hores.

 

Comments

comments