Botifarrada 2017

Aquest diumenge 12 de març a les 9:30 els pares i mares de Follets i Gegants s’han posat a la feina per organitzar, un any més, la botifarrada del Mare Nostrum.

Després de decidir si la barbacoa s’encenia amb paper o fusta i  quin era l’ordre per aconseguir bona brasa, tots els pares han començat a coure les primeres botifarres. I, al menjador, els tomàquets ja passaven de la pica al cubell; poc després, per preparar-los per al pa, ha aparegut una mare amb la batedora industrial -no n’ha deixat cap de sencer! I a untar pa, s’ha dit! I, quasi sense adonar-se’n, totes les mares s’han trobat pintant pans al menjador; això sí,  fermament decidides que un altre any elles també encendran el foc i ells també trinxaran tomàquets.

Mentrestant, les germanes grans han pintat cares al pati, els pares i mares de sisè han fet sonar la música mentre preparaven la barra de bar i, entre converses, vermuts i corredisses dels més menuts, s’han acabat de coure les últimes botifarres.

 

S’han repartit 200 de porc i 75 de pollastre i, de bones que eren, s’han acabat abans d’hora. L’any que ve en comprarem més, de botifarres.  I de calçots, també, si s’acaba acceptant la proposta que han fet un grup de pares!

 

L’última paradeta ha estat la de la roba perduda, que ha continuat perduda, menys algun folre polar que s’ha retrobat amb el seu amo, un noi que ha marxat molt content.

I amb la festa, la música i el sol que, una mica mandrós, ha tornat a sortir, hem passat un dia entranyable tots junts!!

Segur que ja en teniu gana, doncs fins l´any que ve!!!!!

 

Comments

comments