Acta de la reunió d’AMPA: 16 de març de 2017

Assistents: 13

1-Valoració Portes Obertes P3:

Pel proper any hi ha ofertades 50 places, d’aquestes 18 són per germans.

Es fa una bona valoració de les famílies que van venir en els diferents dies, es calcula que unes 70 famílies van venir a veure l’escola.

El dissabte de portes obertes hi va haver poca participació per part de famílies de l’escola tot hi haver-hi el taller de samarretes del Pirata.

2-Phorta Solidaria:

Aquest any l’acte benèfic a favor d’una entitat del barri anava destinat a la Fundació Adsis.

S’ha fet la devolució que unes 200 persones han participat dels diferents actes que s’han fet, i s’han recollit 1150€.

3-Valoració Botifarrada:

Els organitzadors fan una molt bona participació de tota la classe, ja que hi ha hagut molta assistència de les dues classes de P4.

Moltes famílies de l’escola han assistit a la botifarrada, dels anys que més gent hi ha assistit, l’únic inconvenient és que hi va haver gent que es va quedar sense botifarra, a tota aquesta gent se’ls hi va retornar els diners.

La botiga subministradora va dir que no podia assegurar que s’haguessin portat les botifarres que s’havien demanat.

Es recorda la necessitat de comptar les botifarres abans de vendre més tiquets per tal de garantir que les persones que han comprat el tiquet en tinguin.

Els organitzadors estan fent un recull de cara a propers anys poder evitar els errors que s’ha detectat.

Enguany hi ha hagut 400€ de benefici: es plantegen diferents maneres d’invertir aquests diners, ja siguin en coses de la botifarrada com podria ser un armari per guardar-hi les coses, així com també per eixugar deutes d’altres comissions o actes.

4-Informacions de les diferents comissions:

Menjador:

Es vol dinamitzar el blog, actualitzar menús, fotos, contingut…Una mare de P3 s’apunta a la comissió per tal de poder donar un cop de ma en el tema informàtic.

S’ha reunit la comissió amb la dietista i el coordinador de menjador plantejant alguna canvis alimentaris i s’han anat duent a terme.

Es demanarà a la generalitat que facin una supervisió dels menús aprofitant un programa que té.

Pel que fa a l’enquesta que es va passar a les famílies, hi ha hagut 106 respostes, el que genera més preocupació a les famílies són els conflictes que sorgeixen en el pati de l’hora del menjador .

Es planteja buscar formació pels monitors i cuineres més enllà de l’estrictament necessària.

Extraescolars:

Hi ha hagut una mica més de 100 respostes en l’enquesta que es va passar, tothom sembla estar molt content. Ara es passarà una enquesta als nens. Els resultats es penjaran al blog.

Es planteja canviar el detall que es dona tan als nens com als monitors, i relacionar-los més amb l’activitat que han fet.

Pati:

Es traspassa a la comissió que la pintura del Tobogan està saltant. Es facilita un contacte d’un pare de P4 pel tema de les taules fetes amb bobines. Aquest proper dissabte s’ha fet un nova crida per tal d’acabar el sorral i plantar noves plantes que s’han fet arribar des del consorci sense cost.

Caldria anar pensant en articles de cara a la revista que surt a final de curs.

La baixa de paternitat de l’Adrià la cobrirà la Viti pel que fa a la coordinació del menjador, i la de l’extraescolar de dibuix una noia que l’Adrià ha proposat, s’incorporarà ja per tal de conèixer als nens i l’activitat.

5- Tallers i xerrades:

La xerrada que es va fer sobre el conflicte, hi van assistir 10 persones.

Els assistents valoren que va fallar la informació, ja que es valora que el mail era poc atractiu.

L’horari no va facilitar la bona dinàmica del taller ja que era a les 6’30h i la gent arriba cap a les 17h… tot i això es valora com a interessant.

Queden pendents 2 xerrades , una sobre els Polls aquesta està plantejada per a tothom, i una segona sobre Seguretat i internet a priori està plantejada per a famílies de 4rt a 6è… des dels assistents es valora que pot ser interessant per a totes les edats ja que pot servir per preveure situacions en el futur. S’acorda que tot i que hi ha una part més específica d’aplicacions s’obrirà a tothom.

6-Xarxa AMPA’s:

En la trobada que hi va haver d’ampa’s, es va parlar de la responsabilitat civil de les ampa’s quan hi ha persones que no són del centre en els diferents actes que s’hi celebrin, i quines solucions es poden aplicar.

Es recorda el servei que ofereix l’ajuntament de cara a poder fer xerrades s’han de sol·licitar.

Es va explicar la situació en la que estan diferents escoles, que estan perdent les TEI (Tècnic en educació infantil), ja que a la que es jubilen o agafen una baixa no se les substitueix, en alguna casos són les pròpies ampa’s qui estan pagant els sous de les TEI, es va plantejar agrupar les queixes i demandes entre totes les escoles afectades i les no afectades sumar-se a la reivindicació d’aquesta figura.

Es va plantejar també que sent soci de a FAPAC es poden estalviar moltes comissions bancàries, ja que la FAPAC té un conveni amb el Bac de Sabadell.

Les ampa’s s’estan trobant que s’ha de demanar un datàfon al Banc per tal de cobrar les quotes de les targetes solidàries i això té un cost força elevat.

7-Superilla:

S’informa Es va aprofitar la reunió que es va fer sobre la superilla per demanar l’aparcament de bici i sembla ser que ja està concedit i que s’instal·larà en breu.

El tema de la superilla es veuria com una oportunitat per demanar el camí escolar, els tràmits són força complexos… es comenta que el pressupost per aquest tema del 2017 ja està esgotat, que s’hauria de fer de cara al 2018.

8-Consell Escolar:

S’explica que entre el 6 i el 17 de març s’ha estat fent les proves de nivell de 3er. Tot i que hi ha alguna queixa el fet de no haver avisat a les famílies de que s’estaven fent, també es comenta que els nens no han comentant res de que se’ls hagi estat preparant per aquestes proves ia xiò es valora con a positiu.

Des de l’ampa s’ha reclamat que hi hagi més comunicació entre l’escola i les famílies.

L’escola ha explicat que es participarà en un certamen de lectura per veure qui llegeix millor entre diferents escoles,

Enguany St. Jordi es celebrarà el dia 24 d’abril, es demanarà a 2 familiars per fer de jurat, el dia 3 s’hauran d’emportar els treballs a casa i el dia 6 hi haurà la reunió per fer la valoració entre tot el jurat.

Es dóna per finalitzada la reunió a es 00:15h.

 

 

 

Comments

comments