Acta de la reunió d’AMPA: 16 de Novembre de 2017

Hora de començar: 18h

Assistents: 11

  1. Reunió de Delegats:

A la reunió de Delegats hi van assistir els delegats de les diferents classes i l’Esther (directora de l’escola), Rosedgar i Marga (Presidentes de l’AMPA).

S’aprofita aquesta reunió per explicar les funcions dels Delegats.

A P3 sembla que hi ha hagut problemes per aconseguir trobar Delegats.

Al curs de 2n, sembla que hi ha hagut conflictes pares-mestra, que ja s’estan gestionant des de direcció, igual que els de P4, on sembla ser que a través del whatsapp s’estaven prenent decisions que són d’escola.

Arrel de com han anat aquests conflictes s’explica que la funció pròpia dels delegats hauria de ser la de derivar allà on toqui els conflictes que hi hagi.

S’enviarà un mail per explicar “l’organigrama” de l’escola i quin és el procés de resolució de conflictes:

Família           mestra            coordinadora de cicle            direcció

ES facilitarà també el mail per contactar directament amb l’Adrià (coordinador de menjador) pels conflictes de menjador. És menjadormare@gmail,com. També, en cas de qualsevol queixa, consulta, aportació, etc espoden adreçar al correu electrònic d ecada comissió, que estan recollits al quadernet blanc que es va repartir a principi de curs.

 2. TRUITADA (organitzada per P5)

La Truitada es farà el dia 26 de novembre.

L’escola s’obrirà a les 11h.

D’11h a 12’30h rebran les truites. ES podrà participar en 3 categories: Experimental, Miró i Gourmet.

D’11h a 12’30h hi haurà també:

  • Gimcana
  • Manualitats: papiroflèxia, màscares, imans…
  • Jocs lliures
  • Partits de futbol (en funció de la gent que hi participi es farà lligueta…)

12’30-13’30h: TRUITADA

14h. Photocall: Totes les fotos que es facin anirant directament al web

14h. Entrega de Premis

15h. Fi de festa

Hi ha entre 20 i 25 pares involucrats en la organització i gestió de la festa. Dos pares estaran animant la festa des de megafonia.

Es proposa fer fotos de les truites quan arribin a l’escola, i enguany es demanarà que les truites NO vinguin tallades, ja es farà un cop feta la foto.

3. PANERA (organitzada per la comissió de Panera)

Els diners que es recollint van destinats al grup dinamitzador el dia de la Festa de l’escola.

Tota la informació ja es va facilitar als Delegats de les classes, i la majoria de classes ja saben que s’està començant a recollir 1€ (VOLUNTARI) per fer la compra dels diferents productes que composen la panera., es recorda que és preferible la qualitat del producte més que la quantitat.

Cada butlleta valdrà 0’50€, i van en packs de 5, però es recorda que no hi ha obligació de comprar les 5 butlletes.  Igual que si es vol es podrà comprar més butlletes.

Els alumnes de 6è seran els encarregats de vende a mestres i monitors, les butlletes no venudes es publicaran al blog de l’ampa.

El sorteig es farà el dia 15 de desembre a les 16’30h al Pati de l’escola.

4. COMISSIONS:

Menjador:

S’està elaborant el pla de funcionament i les funcions. En Jorge està elaborant el blog de tal manera que sigui més fàcil accedir a menús, informacions…

Sembla ser que alumnes de 6è han tingut una actitud desajustada davant dels canvis de menús, inclús amb faltes de respecte cap a cuineres… Aquestes actituds han estat reconduïdes pels monitors.

Els propers menús s’elaboraran entre la comissió, la dietista, cuineres i el representant dels monitors (Adrià), d’aquesta manera es podrà fer un bon seguiment dels plats que no agraden gens i els que s’han pogut introduir amb èxit.

El pa ara es posa al mig de la taula.

Extraescolars:

Es demana que els alumnes que van a bàsquet no facin la parada al parc que sembla que estan fent ara.

S’explica davant el dubte, que es pot canviar d’extraescolar o apuntar-s’hi de nou en qualsevol  moment, sempre hi quan hi hagi places. S’ha de tenir en compte que en algunes extraescolar a partir d’un determinat moment es demana compromís als alumnes per poder treballar el “projecte” de final de curs.

Ara que ja hi ha monitora de Patinatge al migdia, s’ha d’estudiar si pot assumir l’extraescolar, cal posar-se d’acord amb com seria questa extraescolar. Patinatge artístic, en línia…

Pel que fa a les enquestes que es van passar l’any passat,  es planteja fer-la de tal manera que sigui més fàcil de respondre pels nens , pel que fa a la que es va fer arribar als pares,  no es va poder usar la informació ja que hi va haver molt poca participació, es planteja provar de donar les enquestes a l’hora de la recollida dels nens a veure si així hi ha més respostes.

Comunicació:

Hi ha canvi de participants per motius diversos, hi entra en Miquel Cabra.

Hort:

Hi ha 5 pares i 1 avi implicats. Han quedat per valorar totes les feines que s’hi ha de fer.

Han marcat diversos objectius a dur a terme.

Aprofitaran els Patis Oberts de diumenge per fer-hi feines.

La Mari (mestra de P4) serà el nexe d’unió entre la comissió i l’escola.

Pati:

De moment està parada per part de l’escola. S’explica una mica el projecte. Una mare (Anna Rodrigo) mostra interès per formar-ne part.

S’aprofita l’espai del pati per comentar el problema que representen els mosquits existents, es planteja que sigui el consorci qui miri aquest tema.

 5. XARXA d’AMPA’s

Aquest mes no hi ha hagut reunió, per tan no hi ha informació.

 6. ASSEMBLEA GENERAL:

S’ha d’aplaçar degut a què des de la Fundaesplai, no hi ha hagut temps de fer els pressupostos i els números.

Ara són ells (Fundesplai) qui passen la comptabilitat i les nòmines de l’AMPA.

7. PRECS I PREGUNTES:

Ja s’ha fet la sol·licitud de la xerrada, s’han sol·licitat:

  • Invertir en educació emocional
  • Comunicació a casa

Estem a l’espera de quan ens les atorguen, les dues es farien al llarg del 2n trimestre, ja que s’ha valorat que el 3r sempre hi acaba havent moltes coses.

Pel que fa a la xerrada del dia 23 “Disciplina positiva” s’està mostrant molt d’interès.

Davant els dubtes que ha generat el cobrament de rebuts més tard del què és habitual i de com es cobren els dies de vaga, s’acorda que es farà un mail explicant aquestes coses, igual que es farà un aclariment general de com es descompten els dies de sortides.

S’està preparant la formació de riscos laborals pels monitors i un cop estigui feta es farà un simulacre.

Comments

comments