Activitats Extraescolars

Us donem la benvinguda a l’espai on trobarà disponible tota la informació de les activitats extraescolars que s’imparteixen en l’escola Mare Nostrum per al curs 2015-2016.
ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2017-2018
 
Educació Infantil
·      Anglès
.      Circ
·      Dansa
·      Futbol Sala (P5)
·      Judo
·      Servei d’acollida
·      Natació
·      Teatre Musical
————
Educació Primària
·     Bàsquet
·      Dansa
·      Dibuix (3r a 6è)
·      Futbol Sala (2n a 4t)
·      Judo (1r a 4t)
·      Servei d’acollida
·      Teatre Musical
·      Tennis
·      Vòlei  (3r a 6è)

 

ANGLÈS

– Què es fa

Angles1

Les classes es centren en la immersió lingüística i cultural de la llengua anglesa tan important avui dia. L’aprenentatge d’aquesta nova llengua contribuirà al fet que els nens adquireixin una base sòlida per a posteriors etapes escolars.

Els nens i nenes absorbeixen el llenguatge de manera natural, acostumant l’oïda a la pròpia entonació dels professors nadius que els animen a copiar i reproduir el so de les paraules mitjançant jocs, cançons, contes i activitats lúdiques adequades a la seva edat. Els infants aprenen i es familiaritzen amb el vocabulari bàsic guanyant confiança, tot practicant en diferents contextos i divertint-se.

– Qui ho fa

El responsable de l’activitat és en Gwilym Owen, professor d’anglès qualificat per Cambridge CELTA amb una àmplia experiència amb nens i nenes a nivell de classes particulars, de grup i colònies d’anglès. Acompanyat de la Belén Love professora d’anglès també nativa i amb experiència amb nens i nenes.

– A qui va dirigida

L’activitat va dirigida a alumnes des de P3 fins a P5 i el nombre màxim recomanat per grup és de 25 alumnes.

– Com es fa

La metodologia es basa en el co-teaching o educació conjunta. Aquest mètode al comptar amb dos professors a l’aula permet adaptar les activitats a les necessitats individuals de l’alumnat, per tal d’oferir un aprenentatge més exhaustiu i personalitzat. D’aquesta manera es pot treballar en grups reduïts o bé en un de sol, segons convingui, facilitant així el seu aprenentatge. Això és vital pels més menuts, ja que les seves aptituds poden variar molt en aquestes edats.

Foto 3

Una classe comença passant llista dels alumnes perquè els professors i els infants es familiaritzin, encoratjant respostes bàsiques en anglès i donant-los confiança a utilitzar la llengua; per exemple:  “Has anyone seen Arnau?”, la resposta obtinguda per l’alumne potser un simple “yes Gwilym”. Seguidament es reforça la benvinguda amb la cançó i ball “hello” on treballen la memòria i aprenen què cal dir al trobar-se amb algú. Un cop situats, s’introdueix el vocabulari clau de la setmana a través de preguntes i conversa, utilitzant fitxes amb dibuixos o fotografies, repetició a través de jocs, cançons o contes que estiguin relacionats. I finalment, es realitza una activitat manual o de dibuix sempre lligada al temari de la sessió. Aquest moment més tranquil permet donar atenció individualitzada a cadascun dels alumnes en les seves dificultats o bé reforçar les paraules clau.

Al final de cada sessió hi ha uns minuts per traspassar informació amb les famílies, comentar el què s’ha treballat durant l’activitat o altre informació rellevant. Així mateix, els nens i nenes tenen una carpeta per guardar tots els seus treballs realitzats durant el curs (les cançons, els dibuixos…) que s’emportaran a casa i que caldrà portar cada dilluns. En el cas dels materials audiovisuals també es facilitaran els enllaços gratuïts i segurs. D’aquesta manera els pares estan assabentats del què es va treballant durant el curs.

Abans de començar el curs es facilita a les famílies el programa pel curs acadèmic. Cal tenir en compte que el temari serà revisat al llarg del curs segons evolucioni el grup adaptant-se a les seves necessitats.

– Quan

L’activitat es realitza els dilluns de 2/4 de 17h a 2/4 de 18h.

 – On

Es fa a l’aula polivalent d’educació infantil.

– Quotes

La quota d’aquesta activitat és de 31,15 €/mes.

(Torna a la llista d’activitats)

 

BÀSQUET

– Què es fa

1Consisteix en l’aprenentatge i el desenvolupament de la pràctica del bàsquet promocionant l’esport d’equip i els seus valors educatius que projecta entre els infants tot complementant la tasca educativa de l’escola.

Els nens/es gaudeixen de l’esport mentre s’inicien al bàsquet i n’aprenen i executen els principis tècnics individuals i els aspectes del treball i cooperació en equip.

– Qui ho fa

Els responsables de l’activitat són Óscar Fernández Rodrigo,diplomat en Magisteri d’Educació Física (MEF) i títol d’entrenador de 1er nivell juntament amb el responsable de l’Escola de Bàsquet l’Oriol Such Basiana i la resta d’entrenadors del Club, titulats com a Entrenadors d’Iniciació al Bàsquet. L’Óscar és actualment el coordinador del Club de Bàsquet la Salle Horta.

– A qui va dirigida

L’activitat va dirigida a alumnes de Cicle Inicial (1r – 2n) i Cicle Mitjà (3r – 4t). El nombre màxim recomanat per grup és de 15 alumnes.

 – Com es fa

A 2/4 de 17h es recullen els nens/es a la mateixa escola. Es berena a l’escola i es trasllada el grup fins a les instal·lacions de la Salle Horta, començant l’activitat esportiva a les 17h.

4Durant l’entrenament es combina la realització de jocs relacionats amb la pràctica d’aquest esport amb l’execució de diversos exercicis i activitats on es centra l’esforç en la millora i el desenvolupament  de cadascun dels aspectes tècnics i tàctics a treballar segons l’edat dels jugadors/es.

Acabant amb la tornada a la calma i un repàs del que s’ha après durant aquell dia, l’activitat finalitza a les 18h amb la recollida per part de les famílies a les instal·lacions de la Salle Horta.

– Quan

L’activitat es realitza de 17h a 18h els dilluns i dimecres per a Cicle Inicial (1r-2n) i dimarts i dijous per a Cicle Mitjà (3r, 4t i 5è), tot i que els alumnes estaran acollits des de la sortida de l’escola, a les 16:30h.

Aquesta activitat ofereix l’opció de fer 1 o 2 dies d’entrenament, els alumnes de cicle inicial sempre els deixem el primer mes d’Octubre de prova sense cap compromís.

– On

L’activitat es fa a les instal·lacions esportives de La Salle Horta (C/ Doctor Letamendi núm. 63).

– Quotes

Un dia 31,15 €/mes, dos dies 46,15 €/mes.

(Torna a la llista d’activitats)

CIRC

– Què es fa

L’activitat d’acrobàcia i equilibris acrobàtics dona a conèixer la diversitat de les tècniques de circ, de tal manera que en puguin fer un primer tast.

Consisteix en desenvolupar la creativitat com un valor que permet augmentar l’autoestima i valorar la nostra capacitat de fer coses, també, augmentar la confiança, en un/a mateix/a i en el grup, permetent doncs, que els nens/es adquireixin també, una plena consciència del seu cos i de l’espai, a la vegada que ajuda a desenvolupar la psicomotricitat, tot això a partir d’una forma lúdica i divertida.

L’esforç personal i la constància se situen sempre per damunt de l’individualisme o el lluïment personal.

– Qui ho fa

El responsable de l’activitat és Gerard Torres Badenas. Especialista en esport i lleure. Llicenciat en C.A.F.E, mòdul de Grau superior en Activitat Física i de l’Esport, director de lleure, Socorrista, entrenador personal, preparador físic,  amb formació i experiència amb la metodologia utilitzada amb esports alternatius. D’altra banda, també treballa a l’escola com a monitor de menjador.

– A qui va dirigida

Als infants des de P5 a 2n. El nombre màxim recomanat per grup és de 13 a 15 alumnes.

– Com es fa

L’activitat comença amb jocs d’escalfament per aprendre a saber adaptar el cos als exercicis que es realitzaran per així evitar lesions inesperades.

L’Inici de la disciplina es realitzarà formant un seguit d’exercicis/figures que faran a cada classe i hauran d’anar aprenent i superant per anar avançant en el seu aprenentatge.

És finalitzarà la sessió amb un conjunt d’estiraments en rotllana.

Durant les sessions abans de nadal s’organitzarà un dia de portes obertes. També es prepararà un espectacle per el final de curs.

– Quan

L’activitat es realitzarà els dijous.  L’horari és de 16:30h a 18:00h.

– On

A l’aula d’educació física.

– Quotes

Un dia 31,15 €/mes.

(Torna a la llista d’activitats)

EXPRESSIÓ CORPORAL

– Què es fa

Extraescolar en la qual el cos n’és l’eina principal, s’hi traballa la coordinació, la rítmica i la memoria física.

Es proposa tractar una temática per trimestre fent activitats que girinentorn el tema escollit. Pot ser un compositor, un pintor, un ballarí, unpoeta…

Es treballarà la improvització, la percepció de sesacions, la memoria, el ritme, la relaxació, el cos com a unitat, la conciencia espaial, la relació amb els companys i les companyes…

Es faràn portes obertes al acabar cada trimestre i al final de curs es farà la mostra de l’espectacle creat a partir d’una historia creada, “El Roure perdut” que endinssarà als nens i nenes al plaer de la música i la dansa.

 

– Qui ho fa

La responsable de l’activitat és la Carlota Martínez de Carvajal, formada a l’Institut del Teatre de Barcelona en Dansa i graduada en Història de l’Art a la Universitat de Barcelona. Desenvolupa tasques d’ensenyament de dansa a Centres d’Art junt amb altres projectes artístics. També treballa a l’escola com a monitora de menjador i és referent de 3er. Ha realitzat tallers de Dansa i ball tant com a extraescolar a l’Escola i al Casal d’Estiu.

 

– A qui va dirigida

L’activitat va dirigida a alumnes de P3 a P5. El nombre màxim recomanat és de 15 nens per grup.

 

– Com es fa

Les classes sempre s’inicien amb un breu escalfament construït a base de jocs. Es proposa anar treballant dues o tres coreografies al llarg del curs que permetin als mes petits anar enriquint la memòria física, l’audició musical i la coordinació amb els moviments dels companys. Aquestes coreografies seran presentades als pares trimestralment. Les activitats paral·leles a les coreografies

aniran enfocades al foment de la creativitat, de la inhibició i a la interacció amb elements que els permetin gaudir de noves maneres la dansa. Totes les classes acaben amb un estirament i amb exercissis de relaxació.

 

– Quan i on

L’activitat es realitza dimarts de 16:30h a 18:00h a l’aula de música

(Torna a la llista d’activitats)

DIBUIX

– Què es fa

foto 4-1Els nens, al llarg del curs, manipulen i experimenten amb diferents tècniques de dibuix i materials. Es treballa el disseny i el dibuix adaptat a formats determinats. Així, quan es fa un cartell no només es treballa la tècnica sinó que també s’aprofita per presentar-lo a un concurs, en una obra de teatre o una festivitat de l’Escola. Es treballen disciplines de la il•lustració adaptades a cada nen, el seu ritme i les seves possibilitats. Es realitzen dibuixos al natural, caricatura, retrat, creació de personatges, tècniques de color i d’altres.

– Qui ho fa

El professor és l’Adrià Cervera, il•lustrador freelance. Diplomatura d’Art Gràfic a l’Escola Joso de Còmic i el Grau Superior d’Il.lustració a l’Escola Llotja. Ha treballat en diferents revistes i publicacions, també a l’editorial Norma. Experiència en diversos tallers amb nens. Actualment Coordinador pedagògic i de menjador a l’Escola, on també porta l’extraescolar de Dibuix, acompanya els petits a natació i durant molts anys també ha fet el futbol sala.

– A qui va dirigida
foto 5

L’activitat va dirigida a alumnes de 3r a 6è. El número màxim recomanat per grup és de 10/12 alumnes.

– Com es fa

Es proposen diferents treballs, se n’escull un i es porta a terme. La durada depèn de la dificultat i l’acabat. S’explica el nom dels estris, i les eines utilitzades, el per què, com queda si es fa amb un material i amb una tècnica concreta i com quedaria si es fes d’una altra manera, s’experimenta i es posen en comú els treballs i els acabats.

Tota la programació d’aquesta extraescolar es treballa de manera diferent depenent de cada curs. Si hi ha una commemoració, una festivitat o una convocatòria de concurs aprofitem l’avinentesa i ens hi impliquem.

foto 1– Quan

L’activitat es realitza els dimarts i dijous de 16:30h a 18h.

 -On

Les classes es fan a l’aula de plàstica o d’anglès (depenent el treball i l’espai que es necessiti).

– Quotes

Un dia 31,15 €/mes; dos dies 46,15 €/mes.

(Torna a la llista d’activitats)

FUTBOL SALA

– Què es fa

IMG-20140611-00572L’activitat de futbol sala té per objectiu principal que els participants coneguin i practiquin l’esport a través d’activitats, jocs i l’ensenyament de les tècniques o fonaments bàsics adaptats a cada nivell del grup. Amb aquesta activitat es desenvolupen les habilitats motrius dels participants, proporcionant-lo ampliar la seva agilitat mental a la presa de decisions, potencia la capacitat de treball i la convivència en col•lectiu.

Barcelona-20140402-00095– Qui ho fa

El monitor responsable d’aquesta activitat és Víctor Barreda, Grau superior en Animació d’Activitats Fisicoesportives i monitor de futbol sala del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona. Experiència en el lleure, campus esportius d’estiu i varis anys d’entrenador en lligues escolars.

– A qui va dirigida

L’activitat va dirigida a alumnes de P5 fins a 6è. El número màxim recomanat per grup és de  20 alumnes.

 – Com es fa

Part inicial

IMG_0949 (1)Es comença la sessió amb un joc (amb o sense pilota), o directament es treballen elements tècnics propis del futbol sala (control, passada, conducció……), ja sigui de manera individual o per parelles, amb l’objectiu que el nen estigui la major part del temps en contacte amb la pilota i estigui preparat pel començament de la part principal.

 Part principal

És on es treballa el contingut específic de la sessió (dribling / protegir la pilota / habilitat + conducció + xut / atac-defensa /defensa-atac…) mitjançant un partit amb objectius molt concrets o jocs molt més específics que a la part inicial.

Part final

Joc sense desgast físic…baixar pulsacions.. feedback de la sessió.

– Quan

L’activitat es realitza els dilluns per grup de 3r a 6è de 16:30h a 18h. Els dimecres per grup de P5 a 2n en el mateix horari.

-On

Es fa a la pista poliesportiva.

– Quotes

Un dia 31,15 €/mes.

(Torna a la llista d’activitats)

JUDO

– Què es fa?

A classe de Judo…

  • Es defineixen les normes entre tots i s’ajuda a complir-les, entenent les diferències individuals, apreciant i integrant la diversitat.
  • S’aprèn les bases tècniques i tàctiques l’esport i desenvolupem les capacitats físiques condicionals pròpies de cada etapa.
  • Es valora l’esforç, propi i el dels altres, respectant les possibilitats de tothom.
  • Es treballa de manera cooperativa, resolent reptes físics, acceptant el nostre paper dintre del grup integrant a tots els participants.
  • Es millora la imatge personal i la capacitat d’autocontrol.
  • S’aprèn a gaudir del procés d’aprenentatge i contextualitzem que és l’èxit i el fracàs.

– Qui ho fa?

IMG-20140603-00422

El professor és l’Adrià Pérez de Nanclares, cinturó negre 1er Dan i Tècnic Esportiu especialitzat en judo. Dedicat professionalment a l’esport des de l’any 2001. Actualment dóna classes també a altres escoles: entrena als equips de tecnificació del Club de Judo la Salle Horta i és responsable del taller esportiu del programa “De déu a una” adreçat a adolescents en risc d’exclusió social del districte de Nou Barris.

– A qui va dirigida?

L’activitat va dirigida a l’alumnat de P3 fins 4t . El nombre màxim recomanat per grup és de 15 alumnes per grup.

 

Judo2

– Com es fa?

S’utilitzen jocs cooperatius, jocs de coneixement del propi cos, dinàmiques de grup i formes jugades d’oposició propiciant així escenaris i situacions on es treballa de manera individualitzada totes les respostes que sorgeixen, tant a nivell físic com esportiu, donant eines de gestió emocional per a enfrontar-se als reptes, a l’èxit i al fracàs.

IMG-20140603-00470

– Quan?

L’activitat es realitza dilluns pel grup de P3 a 1r (1r Nivell) i dimarts pel grup de 2n a 4t (2n Nivell). L’horari és de 2/4 de 17 a 18h.

– On?

Les classes es fan a l’aula de psicomotricitat.

– Quotes?

Un dia 31,15 €/mes.

(Torna a la llista d’activitats)

SERVEI D’ACOLLIDA

– Què es fa

En aquest activitat els participants poden fer joc lliure o dirigit, també fan tallers i manualitats Ludo1lliures o relacionats amb festes de la escola com el Nadal, Carnastoltes, San Jordi… Entre els avantatges que ofereix aquesta activitat hi ha: oferir material lúdic als nens segons els seus gustos, habilitats i possibilitats; promoure el joc en grup segons l’edat per estimular la cooperació solidària i de participació; afavorir l’adquisició de pertinença per mitjà del coneixement de la història i les tradicions; definir la seva identitat nacional i l’ocupació del temps lliure perquè sigui productiu.

– Qui ho fa

Ludo2La responsable de l’activitat és Beatriz Bua, actualment monitora de lleure, menjador i extraescolars de la escola.

– A qui va dirigida

L’activitat va dirigida a alumnes de P3 a 6è. El número màxim recomanat per grup és de 15 nens/nenes.

– Com es fa

A 2/4 de 17 es recullen als nens petits i els grans venen sols quan surten de classe. Quan ja estan tots berenen i després poden jugar al que volen; si hi ha alguna manualitat organitzada lo poden fer si volen, encara que s’insisteix a fer-la per treballar tots junts.

Ludo3– Quan

L’activitat es realitza de dilluns a divendres de 8 a 9:00h i de 2/4 de 17 a 18:00h.

– On

Les classes es fan en el menjador petit.

 

– Quotes

Servei d’acollida matinal
quota mensual

38,80 €

2n fill

19,40 €

1 día

3,90 €

mensual 1/2 hora

22,70 €

1 día 1/2 hora

2,30 €

Servei d’acollida de tarda 2 dies 3 dies 4 dies
quota mensual 1,5hora

62,60 €

21,05 €

31,55 €

42,10 €

quota mensual 1 hora

35,05 €

14,05 €

21,05 €

28,05 €

quota mensual 1/2hora

20,50 €

8,20 €

12,30 €

16,40 €

1 dia / 1 hora

3,50 €

1 dia / 1/2 hora

2,10 €

(Torna a la llista d’activitats)


NATACIÓ

– Què es fa

IMG_1298Iniciació esportiva en l’especialitat de natació adreçada a alumnes d’infantil amb la finalitat de tenir una familiarització satisfactòria amb el medi aquàtic i així poder gaudir dels beneficis de salut i benestar que comporta. Cal tenir en compte que per l’edat dels nens/es aquesta familiarització es fa de manera progressiva i gradual per evitar angoixes i pors.

Es desenvolupa en 4 Nivells:

NIVELL 1 “FOCA”

Familiarització amb l’aigua. Per aquest grup els objectius són: el coneixement i contacte amb el monitor/a, medi aquàtic i material auxiliar.

NIVELL 2 “DOFÍ”

Familiarització amb l’aigua. Els objectius a assolir són: l’inici a l’adaptació, l’orientació, les posicions i  els equilibris dins del medi aquàtic.

NIVELL 3 “CAVALLET BLANC”

Familiarització amb l’aigua.  Els seus objectius són l’activitat motriu, el domini del cos i la relaxació dins del medi aquàtic.

NIVELL 4 “CAVALLET GROC”

Inici a l’autonomia dins del medi aquàtic. Objectius: orientar l’activitat motriu, inici a la coordinació, conscienciació de la respiració i experimentació de la flotació.

IMG_1306– Qui ho fa

L’activitat la imparteixen tres tècnics de Club Esportiu Horta depenent del grup:

Iniciació: Cristina Pérez; Entremig: Hèctor Pérez i més Avançat: Estefania Arau.

Per a qualsevol inquietud o informació el monitor de referència de l’escola entre les famílies i els tècnics de l’Horta és Bernat Castellvell Buchaca.

– A qui va dirigida

L’activitat va dirigida a alumnes de P3, P4 i P5 i el nombre màxim d’alumnes recomanat per grup és de 8 alumnes per tècnic; encara que sempre s’intenta que en el grup d’inici (normalment alumnes de P3) el nombre sigui inferior i els grups més avançats pot ser sigui algun alumne més ja que poden seguir una dinàmica de treball amb exercicis establerts i amb més continuïtat.

– Com es fa

IMG_1285A 3/4 de 17h els nens entren a l’àrea de la piscina, deixen les tovalloles o barnussos al carro que correspon al seu grup i es desplacen amb el tècnic a l’espai que tenen assignat per fer l’activitat. Fan 30/35 minuts de la programació establerta del seu nivell i els últims minuts els deixen una estona de jocs lliures, per a que puguin experimentar posicions, es relaxin i juguin amb els altres nens/es amb un medi que no és l’habitual.

Finalitzat aquest temps surten de l’aigua i es porten en fila cap a la dutxa per aclarir el clor, es posen les tovalloles o barnussos i es tornen amb els monitors/es de l’escola perquè es canviïn als vestidors.

Durant el curs els tècnics fan una avaluació interna trimestral i el mes de maig fan una de global de la part tècnica així com de l’habituació i progressió de l’infant. D’aquesta avaluació final es fa un informe per a les famílies i la jornada de portes obertes se’ls hi entrega el distintiu corresponent del nivell assolit per a cada l’alumne.

– Quan

El curs comença el mes d’octubre i finalitza el mes de juny seguint el calendari escolar, per tal de poder fer una adaptació correcta i amb un seguiment raonable. L’activitat es realitza els dimecres, els alumnes es recullen a las 16:10h i es traslladen al Centre Esportiu Municipal Horta pels monitors/es de l’escola (Bernat Castellvell i Adrià Cervera i un 3er monitor/a depenent el nombre de nens). L’horari de l’activitat pròpiament esportiva és de 16:45h a 17:30h.

La recollida per part de les famílies es fa de 17.50h a les 18h a les instal•lacions de la Centre Esportiu.

– On

Les classes es realitzen a la piscina del Centre Esportiu Municipal Horta (Carrer de Feliu i Codina, 27).

– Quotes

Un dia 41,90 € / mes

Es demana el compromís de les famílies de continuar l’activitat com a mínim, un trimestre.

(Torna a la llista d’activitats)

TEATRE MUSICAL

– Què es fa

S’apropa el teatre als infants, se’ls introdueix dins del món del teatre i s’ofereix un petit tastet de les diferents disciplines que es posen en pràctica: cant, ball, interpretació… En general la interpretació ajuda que els nens prenguin consciència, superin i millorin aspectes com: timidesa, dicció, treball en equip i parlar en públic. Tot és més senzill aprendre-ho a controlar i concretament les emocions a partir d’un personatge de ficció.

IMG-20140605-00486

– Qui ho fa

La responsable de l’activitat és Gemma Egea, amb una àmplia formació en dansa, cant i interpretació. Professional del teatre des de fa més de vint anys. Actualment forma part de la companyia Dreams Teatre com a actriu i sòcia (www.dreamsteatre.com). També des de l’any 1997 i fins a l’actualitat, desenvolupa tasques d’ensenyament de teatre musical i dansa per a nens/es i joves de diferents escoles i centres de Barcelona, amb edats des dels dos anys fins als vint.

– A qui va dirigida

L’activitat va dirigida a alumnes de P3 fins a 6è. El nombre màxim d’alumnes recomanat és de 15 nens per grup.

– Com es fa

IMG-20140605-00523

L’activitat es desenvolupa posant en pràctica durant tot un any escolar la representació d’una obra teatral que es representa al final de curs. Durant el primer trimestre es treballa a partir de l’experimentació mitjançant el joc teatral, improvisació, conèixer i treballar dins d’un escenari, aprendre a parlar i a projectar la veu com a tècniques per cantar adequadament i coreografies. Aquesta primera fase serveix perquè els nens estiguin còmodes jugant a fer teatre i perdin la por i la vergonya de parlar i sortir davant d’un públic. També perquè els monitors puguin conèixer i saber el que poden treure i exigir a cada nen/a. Cadascú té el seu procés, tant grans com petits. Per això és molt important que comencin l’activitat a principi de curs i respectin l’assistència.

IMG-20140605-00520

A partir del segon trimestre es comença a preparar l’obra de teatre amb cançons en la qual es posa a la pràctica tot l’ après en la fase inicial. Els nens i nenes comencen a conèixer més a prop el teatre a partir d’un personatge, entren en els diferents aspectes que comporta posar en peu una petita obra de teatral adaptada a la seva edat.

– Quan

L’activitat es realitza dilluns per al grup de 1r a 3r; dimecres de 4t a 6è; dijous per a P3, P4 i P5. Tots en horari de 16:30h a 18:00h.

– On

Per al grup de primària l’activitat es desenvolupa a l’aula de psicomotricitat. Per al grup d’educació infantil es fan a l’aula de P5.

– Quotes

Un dia 31,15 €/mes.

(Torna a la llista d’activitats)

 

TENNIS

– Què es fa

IMG-20140606-00560En aquesta activitat busquem un desenvolupament integral en el participant per mitjà del joc, l’esport del tennis, la coordinació,  l’adquisició d’habilitats motrius bàsiques i específiques, l’adquisició de valors i actituds positives, l’experimentació, el treball autònom o amb grup, la resolució de problemes, el foment de la creativitat, l’autonomia, l’autoestima, la responsabilitat, el respecte, la cooperació, la honestedat i la capacitat crítica.

– Qui ho fa

IMG-20140606-00537El responsable de l’activitat és Gerard Torres Badenas. Especialista en esport i lleure. Llicenciat en C.A.F.E, mòdul de Grau superior en Activitat Física i de l’Esport, director de lleure, Socorrista, entrenador personal, tècnic de Pàdel i Tennis, entrenador de Handbol, futbol sala, preparador físic,  amb formació i experiència amb la metodologia utilitzada amb esports alternatius. D’altra banda, també treballa a l’escola com a monitor de menjador.

– A qui va dirigida

L’activitat va dirigida bàsicament a alumnes de 1r a 6è. El número mínim per grup és de 8 nens/nenes i un màxim de 14 nens/nenes, proporcionat un segon monitor si el nombre és superior. 

– Com es fa

IMG-20140606-00532Es practicarà el tennis per mitjà del joc i les activitats proposades. El material i el tipus d’activitats permetran l’adquisició de les habilitat del tennis d’una manera natural i fàcil. Els coneixements i la pràctica s’adaptaran per a cada grup d’edat. Alhora farem ús d’altres activitats de raqueta per reforçar l’adquisició de les habilitats del tennis tals com ping-pong, bàdminton, pàdel, frontó etc.

– Quan

L’activitat és realitza els divendres de 16:30h a 18:00h.

– On

Les classes es fan en la pista poliesportiva.

– Quotes

Un dia 31,15 €/mes.

(Torna a la llista d’activitats)

VOLEIBOL

– Què es fa

DSCN1298Aquesta extraescolar apropa el voleibol als petits, és un primer contacte amb un esport força tècnic, complert i col·lectiu. És un esport on l’equip pren una importància crucial donat que un mateix jugador o jugadora no pot tocar la pilota dues vegades seguides, és a dir, el joc no és possible sense els teus companys i companyes, és un joc d’equip.

Es treballa i desenvolupa, entre altres, la coordinació òculo-manual, la lateralitat, la psicomotricitat gruixuda, així com diferents habilitats socials com el respecte, el treball en equip i la superació. Aquesta darrera pren especial importància ja que a l’inici el voleibol és complicat, els gestos tècnics són complexos i requereixen de molta paciència, a la vegada que cada petit èxit resulta força motivador. Tot i no formar part d’una lliga regular es treballa també la competitivitat intrínseca en un esport, a través de diferents exercicis on s’ensenya a viure els triomfs i les derrotes des del respecte i de manera positiva, acceptant-les.

– Qui ho fa

DSCN1304L’entrenadora és Mar Pérez-Portabella que va començar a jugar a voleibol als 11 anys i des de llavors ha estat jugant al Club Voleibol Vall d’Hebrón, on ha competit a la primera divisió d’Espanya, la Superlliga 1, actualment segueix competint com a jugadora a l’Associació Esportiva Sàndor. La seva trajectòria com a entrenadora coma trajectòria de voleibol es va iniciar al 2010 i desde llavors ha portat equips de nens i nenes a l’escola Santa Teresa de Lisieux, al Club Voleibol Vall d’Hebrón, a l’Escola Sagrat Cor de Sarrià i fa dos any ja ho va ser al Mare Nostrum.

– A qui va dirigida

L’activitat va dirigida a l’alumnat de 3r a 6è. El nombre màxim recomanat per grup és de 12 participants.

 – Com es fa

L’entrenament es divideix en dues parts: inicialment, es fa un escalfament que consta per una banda de rotacions de les articulacions i per l’altra d’un petit joc introductori per activar el cos.  A la segona part, pren pes i és la que ocupa el gruix de l’entrenament, on es treballen els gestos tècnics de l’esport, les normes i els valors que es requereix. Les activitats s’adapten en base al nivell de l’equip ja que cada any poden haver-hi infants diferents que han tingut o no experiències diverses amb el vòlei, gent que comença de zero i d’altres que ja el coneixen.

DSCN1339L’objectiu d’aquest any és que els infants puguin arribar a viure l’experiència de practicar un esport amb tot el que comporta. Per tal de fer-ho possible hi ha uns continguts que s’ensenyen:

–     La normativa: rotacions, puntuació i faltes.

–     Els gestos tècnics: toc de dits, de mà baixa, saque, remat i bloqueig.

–     Comportament durant el joc: respecte a l’adversari/a, animar als companys/es, entendre a l’entrenadora com a una més de l’equip.

En definitiva, gaudir d’un esport minoritari com és el voleibol donant l’oportunitat als nens i nenes de conèixer el que a vegades passa desapercebut entre allò més comú.

 – Quan

L’activitat es realitza els dimarts i/o dijous de 16:30h a 18:00h.

 – On

L’activitat es fa a la pista poliesportiva de l’escola.

– Quotes

31,15 €/mes, dos dies 46,15€/mes.                                                                                            

(Torna a la llista d’activitats)

 

INICIACIÓ ALS ESPORTS ALTERNATIUS

– Què es fa

Iniciació als esports alternatius; són  esports o activitats individual o col·lectives que permeten millorar la coordinació, l’equilibri, la motricitat i les relacions amb els companys per mitjà d’activitats alternatives on la diversió i la novetat estan garantitzades.

Treballarem les següents activitats o esports a llarg del curs escolar i moltes altres més; Slide line i equilibris, lacrosse, Golf, korfball, ultimate, Freesbie, Indiaka, Bitlles catalanes, petanka etc.

– Qui ho fa

El responsable de l’activitat és Gerard Torres Badenas. Especialista en esport i lleure. Llicenciat en C.A.F.E, mòdul de Grau superior en Activitat Física i de l’Esport, director de lleure, Socorrista, entrenador personal, tècnic de Pàdel i Tennis, entrenador de Handbol, futbol sala, preparador físic,  amb formació i experiència amb la metodologia utilitzada amb esports alternatius. D’altra banda, també treballa a l’escola com a monitor de menjador.

– A qui va dirigida

L’activitat va dirigida a alumnes de P3 a P5. El número màxim recomanat per grup és de 8 a 14 nens/nenes, sempre que aquest nombre sigui superior disposaríem d’un segon monitor/ora.

– Com es fa

Es practicarà un esport o activitat diferent cada tres setmanes, això ens permetrà que els participants puguin experimentar i aprendre una activitat diferent per no entrar en la monotonia i donar oportunitats a tothom per trobar la seva activitat durant el curs.

– Quan

L’activitat es realitza els dimarts i el dijous. L’horari és de 16:30 a 17.30h o bé de 16:30 a 18.00h. Aquest horari queda pendent de confirmar un cop hagin acabat les inscripcions dels nens interessats per l’activitat així com els dies.

– On

Les classes es faran al pati de l’Escola.

– Quotes

Un dia 31,15 €/mes.