FUTBOL SALA

  • Què es fa

L’activitat de futbol sala té per objectiu principal que els participants coneguin i practiquinl’esport a través d’activitats, jocs i l’ensenyament de les tècniques o fonaments bàsics adaptats a cada nivell del grup. Amb aquesta activitat es desenvolupen les habilitats motrius delsparticipants alhora que es treballa la relació entre els participants, el joc en equip i la cooperació.

  •  Qui ho fa

El monitor responsable d’aquesta activitat és Víctor Barreda: Grau superior en Animació d’Activitats Fisicoesportives i monitor de futbol sala del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona. Experiència en el lleure, campus esportius d’estiu i varis anys d’entrenador en lligues escolars. Estudiant del Grau d’Educació Social.

Víctor                              Jairo

  • A qui va dirigida

L’activitat va dirigida a alumnes de P5 fins a 6è. El número màxim recomanat per grup és de  20 alumnes.

  •  Com es fa

Part inicial

Els primers 15 minuts de la sessió estaran destinats a que puguin berenar (dos galetes i un suc, per exemple, res contundent) i per què tinguin uns minuts d’esbarjo abans de començar l’extraescolar.

Es comença la sessió amb un joc (amb o sense pilota), o directament es treballen elementstècnics propis del futbol sala (control, passada, conducció……), ja sigui de manera individual, per parelles o en equip, amb l’objectiu que el nen estigui la major part del temps en contacte amb la pilota però sobretot que comenci a activar-se per a estar preparat per a la resta de la sessió.

Part principal

És on es treballa el contingut específic de la sessió (dribling / protegir la pilota / habilitat + conducció + xut / atac-defensa /defensa-atac…) mitjançant un partit amb objectius molt concrets o jocs molt més específics que a la part inicial.

Part final

Estiraments conjunts de totes les participants dirigida per a una d’elles. Amb això relaxem la musculatura alhora que es pot fer un feedback de la sessió.