Menjador i Activitats de Migdia

Migdia

L’AMPA de l’Escola Mare Nostrum s’encarrega de les activitats que es fan al migdia a l’Escola. Això inclou la cuina, els menjadors, els monitors, les activitats de pati i la migdiada dels nens més.

La Cuina i El Menjador

A la nostra escola estem molt orgullosos de tenir cuina pròpia, gestionada per la mateixa AMPA.

Cuineres

El projecte educatiu de la cuina i el menjador segueix la línia de l’Escola i es treballen els mateixos valors i actituds. S’educa en el respecte, la llibertat i la correcció.

Actualment, hi ha tres menjadors: els nens de P3 i P4 mengen a les classes de P3; els de P5 i Primer dinen a la ludoteca, els nens de segon a sisè dinen en el menjador gran, que té dos torns.

Es treballa que s’acostumin a la varietat d’aliments, textures i gustos. Sempre es pacta amb l’alumne les quantitats mínimes. Si volen deixar una part de la ració ho han de demanar al monitor o monitora. Es proposa que la fruita que es pugui se la mengin amb pell, però es respecta els gustos i els costums familiars.

Per veure el menú actual, clicqueu el següent enllaç:

Menu Juny 2017

 

Hàbits

Els nens i les nenes es renten les mans a l’entrar al menjador.
A l’hora de dinar els nens i nenes poden seure on ells i elles volen i es serveixen les quantitats de menjar segons l’edat.
Els nens de P3 utilitzen pitet i tovalló de paper, els de P4, P5 i 1r fan servir únicament tovalló de paper i, els nens i les nenes de 2n a 6è porten tovallons de roba.
A l’hora de dinar, utilitzen els coberts i atuells de menjar correctament. Quan acaben, deixen els plats ben escurats al centre de la taula.
Els nens i nenes de cicle inicial pugen a les seves aules, acompanyats pels monitors, deu minuts abans d’acabar l’estona d’esbarjo de migdia per anar al lavabo, rentar-se les mans i la cara.

Monitor de referencia

Cada curs té un grup de monitors, amb una persona designada com a monitor de referència

TALLERS I ACTIVITATS DE L’HORA DE MENJADOR

CURS 2013/ 2014

Els nens i les nenes de P-3 van a descansar després de dinar, ja que tenen una edat que, si no dormen, el dia se’lls fa molt llarg. Baixen una estona abans de les classes de la tarda per fer pipis i rentar mans.

Per als nens de parvulari cada dia es treuen les joguines de pati (pales galledes, rasclets, garbells, cotxets i pilotes de futbol). Els monitors estan pendents dels jocs i hi participen sempre que el joc ho fa possible. En aquesta edat tenen molta necessitat de jugar amb la sorra i en petits grups també juguen a joc simbòlic. També comencen a jugar a futbol, creant-se ells mateixos els equips, en aquest cas, el monitor hi participa com a àrbitre per resoldre possibles conflictes.

Per als dies de pluja, tenim una gran varietat de pel·lícules adaptades a la seva edat, poden mirar contes i pintar o fer dibuixos, amb material que els proporcionem, sempre vigilats pels monitors i monitores de P-4 i P-5 (que comparteixen els espais de migdia).

De primer de primària a sisè, a l’hora del menjador, s’organitzen tallers i activitats que són voluntaris. Se’ls demana als nens/es que després d’un període de prova, si s’han decidit per fer-ne algun, han de prendre el compromís de seguir fins a final del 1r trimestre com a mínim i, a partir del 2n fins al final de curs, tant pel seu bé com per no fer anar malament a la resta del grup, treballant així la responsabilitat. En el cas de les activitats individuals (macramé), se’ls fa seguir com a mínim fins que acabin el treball que estan fent-

Aquests tallers van dirigits als cursos de 1r. a 6è.

Tots els treballs es mostren durant la setmana de la festa de l’ escola.

CLIPS MUSICALS

Objectius: Desenvolupar el moviment, el sentit del ritme i la creativitat

Clips Musicals

Clips Musicals2

Els nens i nenes que hi participen aprenen diferents passos de ball, trien una música que els agradi a tots i, a partir d’ aquesta música i els passos que han après, munten una coreografia amb l’ajuda de la monitora.(TAMARA)DILLUNS

PATINATGE

Objectius:Aprendre el domini del cos sobre patins. Millorar l’equilibri i la creativitat.

Patinatje-Migdia2 Patinatje-Migdia1
Els s que fan aquesta activitat aprenen diferents tècniques de patinatge artístic i, amb el que han après, treballen una coreografia que ells mateixos proposen. La monitora revisa que sigui adequada al seu nivell. Els hi ensenya a fer els canvis i els ajuda per millorar, els dirigeix el muntatge final. (
NOEMí). DIMARTS I DIJOUS

LLIGUETA DE FUTBOL

Objectius: Donar a conèixer les regles d’aquest esport, respectar les normes i respectar-se entre ells en un àmbit on tenen un rol d’imitació als professionals del futbol.

Participen per equips de classe o curs i competeixen entre ells. Els equips han ser mixtes (nois i noies). Se’ls ajuda a acceptar els resultat dels partits amb esportivitat. El monitor fa d’àrbitre en tot el sentit que comporta. (ADRIÀ). DIMECRES

MACRAMÉ

Objectius:Treballar la destresa manual i la convivència.

Mitjançant tècniques de nuat de fils de cotó, seda etc., fan tapissos i d’altres manualitats, la monitora els ensenya a treballar amb coixins, cavallets i bastidors.

Macrame2Macrame1

El material necessari per provar si volen fer el taller i el mostrari de punts bàsics el proporciona el servei, quan han decidit que segueixen en aquest taller, i trien que el volen fer, la monitora compra el material que necessiten i va a càrrec de la família que ho paga directament a ella. L’aptitud i el compromís d’acabar el que s’ ha començat són dues qualitats importants per fer aquest taller. (JOANA) DIMECRES I DIVENDRES.

MALABARS

Objectius:Desenvolupar l’atenció i l’aprenentatge d’habilitats artístiques. Alternatives de joc.

Se’ls proporciona material específic per aprendre les diferents formes dels jocs malabars. El monitor els ensenya a fer-los servir i tenen una estona per practicar cada una de les tècniques. (BERNAT). 3 dies a la setmana pendents de concretar.

JOCS DE TAULA

ObjectiusSobre tot i per motius d’organització, donar alternatives de pati.

Els nens i nenes fan grups per jugar a diferents jocs de taula, parxís, oca, dòmino, dames… se’ls dóna el taulell i les peces que necessiten per jugar al joc escollit. Aprenen a jugar respectant les normes de cada joc i a acceptar els resultats de les partides. Hi ha un monitor que els vigila i controla que es respectin i també respectin el material. (COM QUE ES DURAN A TERME AL VESTÍBUL DE L’ESCOLA, EL MONITOR RESPONSABLE SERÀ ROTATIU, DEPENENT DEL DIA)

A MÉS A MÉS DE TOTS ELS TALLERS, CADA DIA ES TREU LA TAULA DE PING-PONG AL PORXO I LES PILOTES DE FUTBOL (QUE EN TENEN UNA PER GRUP I POT JUGAR-HI TOTHOM).

Agraïm totes aquelles  propostes, queixes i suggeriments que les famílies ens aporteu amb l’objectiu de millorar el servei. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres: menjador@escolamarenostrum.com