Menjador i Activitats de Migdia

Migdia

L’AMPA de l’Escola Mare Nostrum s’encarrega de les activitats que es fan al migdia a l’Escola. Això inclou la cuina, els menjadors, els monitors, les activitats de pati i la migdiada dels nens més.

La Cuina 

A la nostra escola estem molt orgullosos de tenir cuina pròpia, gestionada per la mateixa AMPA. El projecte educatiu de la cuina i el menjador segueix la línia de l’Escola i es treballen els mateixos valors i actituds. S’educa en el respecte, la llibertat i la correcció.

Cada dia s’elaboren els menús que prèviament la nostra nutricionista, la Dolors Borau, ha confeccionat tenint en compte les diverses al.lèrgies i malalties que alguns infants de l’Escola pateixen.

Des de l’any  passat s’ha anat introduint diferents elaboracions amb un bon resultat global.

S’ha augmentat la presència de llegums, verdures i alhora hem reduït el nombre de fregits, seguint les recomanacions del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya vers la Infància.

Els menús dels nens i nenes amb al.lèrgies són elaborats i cuinats tenint en compte la contaminació creuada, és a dir, es preparen a part i amb els seus estris.

 

El Menjador

Actualment, hi ha quatre espais de menjador:

-Degut a canvis a l’Escola a nivell pedagògic, les nenes i nens de P3 dinen a una classe de P4. Els nens i nenes de P4 mengen a una classe de P5

-Els de P5 i 1er dinen a la Ludoteca

-De 2on a 6è dinen al menjador gran, en dos torns, el primer de 2on a 4rt i el segon els de 5è i 6è.

Els monitors es divideixen en equips de treball i en els espais corresponents a cada grup. Cada grup està distribuït en diferents espais adaptats a l’estructura de l’Escola.

A part també s’utilitza a diari l’espai de descans pels més petits, que dormen en llitets individuals a l’aula de psicomotricitat.

Es treballa que s’acostumin a la varietat d’aliments, textures i gustos. Sempre es pacta amb l’alumne les quantitats mínimes. Si volen deixar una part de la ració ho han de demanar al monitor o monitora. Es proposa que la fruita que es pugui se la mengin amb pell, però es respecta els gustos i els costums familiars.

 

Hàbits

Les nenes i els nens es renten les mans a l’entrar al menjador. A l’hora de dinar poden seure on ells i elles volen i es serveixen les quantitats de menjar segons l’edat.

Els nens de P3 utilitzen pitet i tenen gots de plàstic. Els de P4, P5 ja tenen gots de vidre i utilitzen només forquilla i cullera, segons el menú. A 1er s’introdueix el ganivet al iniciar el segon trimestre. Els nens i les nenes de 2n a 6è a l’hora de dinar, utilitzen els coberts i atuells de menjar correctament. Quan acaben, deixen els plats ben escurats al centre de la taula.

També realitzen petites tasques diàries, acompanyar als de P3 a dormir i llevar-los abans de tornar a classe, recollir estris de les taules juntament amb els monitors i pujar cadires un cop els monitors han acabat de recollir el menjador.

Tots tornen a les seves aules, acompanyats pels monitors referents, deu minuts abans d’acabar l’estona d’esbarjo de migdia per anar al lavabo, rentar-se les mans i la cara.

 

Monitors de referència

Cada curs té un grup de monitors, amb una persona designada com a monitor de referència. 

Cada curs conviu amb un grup de monitors, un d’ells/elles és la persona designada com a monitor de referència de cada classe.

Aquest monitor/a és qui acompanya als alumnes i traspassa qualsevol informació, conflicte, neguit sor git durant l’estona de menjador, a la tutora/tutor, de la mateixa manera que recull el que aquest últim li ha fet arribar.

Victor Barreda i Lara Buenvarón (1er), Saray Lozano i Àlvaro Duran (P5) Marta Zamora (suport P3 i P5)

 

Sandra Font, Gemma Egea, Bea Medina, Marta Zamora, Sònia Cuenca (P3)

 

Lali Costa, Bernat Castellvell, Merche Fernandez (P4)

 

Jairo Gómez (3er), Mar Pérez-Portabella i Gerard Torres (4rt)
Joan Villena i Carlota Martinez (2on)

 

Pedro Pozo i Biti Paredes (6è), Bea Bua i Victor Herrando (5è)

 

TALLERS I ACTIVITATS DE L’HORA DE MENJADOR

Per als nens de parvulari cada dia es treuen les joguines de pati (pales galledes, rasclets, garbells, cotxets i pilotes de futbol). Els monitors estan pendents dels jocs i hi participen. En aquesta edat tenen molta necessitat de jugar amb la sorra i en petits grups també juguen a joc simbòlic. Per als dies de pluja, tenim una gran varietat de pel·lícules adaptades a la seva edat.

De primer de primària a 6è, a l’hora del menjador, s’organitzen tallers i activitats que són voluntaris. Se’ls demana als nens/es que després d’un període de prova, si s’han decidit per fer-ne algun, han de prendre el compromís de seguir fins a final del 1r trimestre com a mínim i, a partir del 2n fins al final de curs, tant pel seu bé com per no fer anar malament a la resta del grup, treballant així la responsabilitat.

Tots els treballs es mostren durant la setmana de la festa de l’ escola.

Les activitats que es duen a terme són:

  • Clips musicals:

Qui ho fa? L’ÀLVARO, Monitor referent de P5 EstelsClips Musicals2

On es fa?A l’aula de 3er Tibidabo

Quan es fa? Els dilluns en horari de menjador.

Qui hi participa?Els nens i nenes de 1er a 6è, per grups d’edat.

Objectius:Desenvolupar el moviment, el sentit del ritme i la creativitat.Els nens i nenes que hi participen aprenen diferents passos de ball, trien una música que els agradi a tots i, a partir d’ aquesta música i els passos que han après, munten una coreografia amb l’ajuda del monitor.

  • Patinatge:

On es fa? A la pista del pati.

Quan es fa? Els dimarts i els dijous (cada curs ho fa un dels dos dies).Patinatje-Migdia2

Qui hi participa?els nens i nenes de 1er a 6è, per grups d’edat.

Objectius:Aprendre el domini del cos sobre patins. Millorar l’equilibri i la creativitat.Els nens i nenes que fan aquesta activitat aprenen diferents tècniques de patinatge artístic i, amb el que han après, treballen una coreografia que ells mateixos proposen. La monitora revisa que sigui adequada al seu nivell. Els hi ensenya a fer els canvis i els ajuda per millorar, els dirigeix el muntatge final.

  • Macramé i tapís:

Qui ho fa? La JOANA, tallerista amb molts anys d’experiència ensenyant Macramé i tapís.

On es fa? A l’aula taller de l’Escola.Macrame1

Quan es fa? Els dimecres i els divendres (cada curs ho fa un dels dos dies).

Qui hi participa?  Els nens i nenes de 2on a 6è, durant l’estona de pati.

Objectius:Treballar la destresa manual i la convivència.  Mitjançant tècniques de nuat de fils de cotó, seda etc., fan tapissos i d’altres manualitats, la monitora els ensenya a treballar amb coixins, cavallets i bastidors.El material necessari per provar si volen fer el taller i el mostrari de punts bàsics el proporciona el servei, quan han decidit que segueixen en aquest taller, i trien que el volen fer, la monitora compra el material que necessiten i va a càrrec de la família que ho paga directament a ella. L’aptitud i el compromís d’acabar el que s’ ha començat són dues qualitats importants per fer aquest taller.

  • Lligueta d’esports d’equip:

Qui ho fa? En GERARD, monitor referent de 4rt Collserola i monitor de l’extraescolar de tenis i Jocs Esportius.

On es fa? A la pista del pati.

Quan es fa? Els dimecres, per cursos.

Qui hi participa? Els nens i nenes de 1er a 6è.

 Donar a conèixer les regles dels esports que practiquin, respectar les normes i respectar-se entre ells en un àmbit on tenen un rol d’imitació als professionals del futbol i d’altres esports majoritaris.Participen per equips de classe o curs i competeixen entre ells. Els equips han ser mixtes (nois i noies). Se’ls ajuda a acceptar els resultat dels partits amb esportivitat. El monitor fa d’àrbitre en tot el sentit que comporta.Hi haurà lligueta de Futbol Sala, de Bàsquet i d’Handbol. Cada esport es practicarà durant uns mesos i després es canviarà.

  • Aula d’estudi:

Qui ho fa? un dels monitors referents de 5è i 6è, de manera rotativa.

On es fa?A l’aula Taller de l’Escola.

Quan es fa? Els dimarts, els alumnes de 6è.

Qui hi participa? Els nens i nenes 6è.

Treballar tasques de classe, deures, treballs i projectes. Aclarir dubtes que puguin tenir, saber estar treballant en un espai en silenci com més endavant ho hauran de fer en una biblioteca.Participen per equips de classe o curs i competeixen entre ells. Els equips han ser mixtes (nois i noies). Se’ls ajuda a acceptar els resultat dels partits amb esportivitat. El monitor fa d’àrbitre en tot el sentit que comporta.Hi haurà lligueta de Futbol Sala, de Bàsquet i d’Handbol. Cada esport es practicarà durant uns mesos i després es canviarà.

Agraïm totes aquelles  propostes, queixes i suggeriments que les famílies ens aporteu amb l’objectiu de millorar el servei. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres: menjador@escolamarenostrum.com