Activitats de Migdia

CURS 2018/ 2019

Els nens i les nenes de P-3 van a descansar després de dinar, ja que tenen una edat que, si no dormen, el dia se’ls fa molt llarg. Baixen una estona abans de les classes de la tarda per fer pipis i rentar mans.

Per als nens de parvulari cada dia es treuen les joguines de pati (pales galledes, rasclets, garbells, cotxets i pilotes de futbol). Els monitors estan pendents dels jocs i hi participen sempre que el joc ho fa possible. En aquesta edat tenen molta necessitat de jugar amb la sorra i en petits grups també juguen a joc simbòlic. També comencen a jugar a futbol, creant-se ells mateixos els equips, en aquest cas, el monitor hi participa com a àrbitre per resoldre possibles conflictes.

Per als dies de pluja, tenim una gran varietat de pel·lícules adaptades a la seva edat, poden mirar contes i pintar o fer dibuixos, amb material que els proporcionem, sempre vigilats pels monitors i monitores de P-4 i P-5 (que comparteixen els espais de migdia).

De primer de primària a sisè, a l’hora del menjador, s’organitzen tallers i activitats que són voluntaris. Se’ls demana als nens/es que després d’un període de prova, si s’han decidit per fer-ne algun, han de prendre el compromís de seguir fins a final del 1r trimestre com a mínim i, a partir del 2n fins al final de curs, tant pel seu bé com per no fer anar malament a la resta del grup, treballant així la responsabilitat. En el cas de les activitats individuals (macramé), se’ls fa seguir com a mínim fins que acabin el treball que estan fent-

Aquests tallers van dirigits als cursos de 1r. a 6è.

Tots els treballs es mostren durant la setmana de la festa de l’ escola.

 

  • Clips musicals:

Qui ho fa? L’ÀLVARO, Monitor referent de P5 EstelsClips Musicals2

On es fa? A l’aula de 3er Tibidabo

Quan es fa? Els dilluns en horari de menjador.

Qui hi participa? Els nens i nenes de 1er a 6è, per grups d’edat.

Objectius: Desenvolupar el moviment, el sentit del ritme i la creativitat.

Els nens i nenes que hi participen aprenen diferents passos de ball, trien una música que els agradi a tots i, a partir d’ aquesta música i els passos que han après, munten una coreografia amb l’ajuda del monitor.

  • Patinatge:

On es fa? A la pista del pati.

Quan es fa? Els dimarts i els dijous (cada curs ho fa un dels dos dies).Patinatje-Migdia2

Qui hi participa? Els nens i nenes de 1er a 6è, per grups d’edat.

Objectius: Aprendre el domini del cos sobre patins. Millorar l’equilibri i la creativitat.Els nens i nenes que fan aquesta activitat aprenen diferents tècniques de patinatge artístic i, amb el que han après, treballen una coreografia que ells mateixos proposen. La monitora revisa que sigui adequada al seu nivell. Els hi ensenya a fer els canvis i els ajuda per millorar, els dirigeix el muntatge final.

  • Lligueta d’esports d’equip:

Qui ho fa? En GERARD, monitor referent de 4rt Collserola i monitor de l’extraescolar de tenis i Jocs Esportius.

On es fa? A la pista del pati.

Quan es fa? Els dimecres, per cursos.

Qui hi participa? Els nens i nenes de 1er a 6è.

Objectius: Donar a conèixer les regles dels esports que practiquin, respectar les normes i respectar-se entre ells en un àmbit on tenen un rol d’imitació als professionals del futbol i d’altres esports majoritaris.

Participen per equips de classe o curs i competeixen entre ells. Els equips han ser mixtes (nois i noies). Se’ls ajuda a acceptar els resultat dels partits amb esportivitat. El monitor fa d’àrbitre en tot el sentit que comporta.

Hi haurà lligueta de Futbol Sala, de Bàsquet i d’Handbol. Cada esport es practicarà durant uns mesos i després es canviarà.

  • Macramé i tapís:

Qui ho fa? La JOANA, tallerista amb molts anys d’experiència ensenyant Macramé i tapís.

On es fa? A l’aula taller de l’Escola.Macrame1

Quan es fa? Els dimecres i els divendres (cada curs ho fa un dels dos dies).

Qui hi participa?  Els nens i nenes de 2on a 6è, durant l’estona de pati.

Objectius: Treballar la destresa manual i la convivència.  Mitjançant tècniques de nuat de fils de cotó, seda etc., fan tapissos i d’altres manualitats, la monitora els ensenya a treballar amb coixins, cavallets i bastidors.

El material necessari per provar si volen fer el taller i el mostrari de punts bàsics el proporciona el servei, quan han decidit que segueixen en aquest taller, i trien que el volen fer, la monitora compra el material que necessiten i va a càrrec de la família que ho paga directament a ella. L’aptitud i el compromís d’acabar el que s’ ha començat són dues qualitats importants per fer aquest taller.

  • Aula d’estudi:

Qui ho fa? un dels monitors referents de 5è i 6è, de manera rotativa.

On es fa? A l’aula Taller de l’Escola.

Quan es fa? Els dimarts, els alumnes de 6è.

Qui hi participa? Els nens i nenes 5è i 6è.

Treballar tasques de classe, deures, treballs i projectes. Aclarir dubtes que puguin tenir, saber estar treballant en un espai en silenci com més endavant ho hauran de fer en una biblioteca.

Participen per equips de classe o curs i competeixen entre ells. Els equips han ser mixtes (nois i noies). Se’ls ajuda a acceptar els resultat dels partits amb esportivitat. El monitor fa d’àrbitre en tot el sentit que comporta.

Hi haurà lligueta de Futbol Sala, de Bàsquet i d’Handbol. Cada esport es practicarà durant uns mesos i després es canviarà.