TEATRE MUSICAL

TEATRE MUSICAL

  • Què es fa

S’apropa el teatre als infants, se’ls introdueix dins del món del teatre i s’ofereix un petit tastet de les diferents disciplines que es posen en pràctica: cant, ball, interpretació… En general la interpretació ajuda que els nens prenguin consciència, superin i millorin aspectes com: timidesa, dicció, treball en equip i parlar en públic. Tot és més senzill aprendre-ho a controlar i concretament les emocions a partir d’un personatge de ficció.

  •  Qui ho fa

La responsable de l’activitat és Gemma Egea, amb una àmplia formació en dansa, cant i interpretació. Professional del teatre des de fa més de vintanys. Actualment forma part de la companyia Dreams Teatre com a actriu i sòcia (www.dreamsteatre.com). També des de l’any 1997 i fins a l’actualitat, desenvolupa tasques d’ensenyament de teatre musical i dansa per a nens/es i joves de diferents escoles i centres de Barcelona, amb edats des dels dos anys fins als vint. Col.labora com a suport la Biti Paredes.

Gemma Egea                                                                               Biti Paredes

  • A qui va dirigida

L’activitat va dirigida a alumnes de P3 fins a 6èEl nombre màxim d’alumnes recomanat és de 15 nens per grup.

  •  Com es fa

L’activitat es desenvolupa posant en pràctica durant tot un any escolar la representació d’una obra teatral que es representa al final de curs. Durant el primer trimestre es treballa a partir de l’experimentació mitjançant el joc teatral, improvisació, conèixer i treballar dins d’un IMG-20140605-00523escenari, aprendre a parlar i a projectar la veu com a tècniques per cantar adequadament i coreografies. Aquesta primera fase serveix perquè els nens estiguin còmodes jugant a fer teatre i perdin la por i la vergonya de parlar i sortir davant d’un públic. També perquè els monitors puguin conèixer i saber el que poden treure i exigir a cada nen/a. Cadascú té el seu procés, tant grans com petits. Per això és molt important que comencin l’activitat a principi de curs i respectin l’assistència.

A partir del segon trimestre es comença a preparar l’obra de teatre amb cançons en la qual es posa a la pràctica tot l’ après en la fase inicial. Els nens i nenes comencen a conèixer més a prop el teatre a partir d’un personatge, entren en els diferents aspectes que comporta posar en peu una petita obra de teatral adaptada a la seva edat.